Wat is het verschil tussen Bonellvering of pocketvering?
Een goede nachtrust begint met een goede matras. Toch is het niet altijd even makkelijk om een geschikte matras uit te kiezen. Niet alleen zijn er heel wat verschillende merken, er zijn ook een heleboel soorten matrassen op de markt beschikbaar. Wanneer je op zoek bent naar een matras met vering heb je de keuze uit bonellvering of pocketvering. Maar welke vering kies je nou best? In dit artikel leggen we haarfijn uit wat een bonellvering en een pocketvering nou precies is en wat het verschil is tussen deze twee soorten vering.
Wat is een bonellvering matras?
Matrassen met een bonellvering worden ook al wel eens matrassen met een binnenvering genoemd. Wanneer je naar de binnenkant van een matras met bonellvering kijkt zal je merken dat de veren een soort zandloper vorm aannemen en dat al deze veren met elkaar verbonden zijn via een staaldraad. Matrassen met een Bonellvering zijn een variatie op de klassieke matras met binnenvering. Het grote verschil is hier echter dat de veren bij een matras met bonellvering zandlopervormig zijn in plaats van recht. Wanneer je op zoek gaat naar een matras met bonellvering kijk je niet enkel naar de toplaag, maar ook naar de dikte van de staaldraad die de veren verbindt (hoe dikker de draad hoe harder de matras) en hoeveel veren de matras telt per vierkante meter. Hier geldt de regel dat een matras met meer veren je lichaam beter ondersteunt en dus over het algemeen ook comfortabeler aanvoelt.
Wat zijn de voordelen van een bonellvering matras?
Een van de grootste voordelen van een bonellvering matras is dat deze matras erg hygiënisch is. De veren zijn namelijk open en met elkaar verbonden waardoor je de matras makkelijker kan laten reinigen. Daarnaast zorgt deze open structuur ook voor een betere vochtregeling en ventilatie.
Daarnaast is een matras met bonellvering ook erg budgetvriendelijk. Indien je op zoek bent naar een goede matras die niet te duur is kom je al snel bij een matras met bonellvering uit. Tot slot gaat een matras met bonellvering ook erg lang mee. Zoals hierboven reeds vermeld zijn deze matrassen erg hygiënisch en kunnen matrassen met een bonellvering erg makkelijk gereinigd worden.
Wat zijn de nadelen van een bonellvering matras?
Natuurlijk is het niet enkel rozengeur en maneschijn wanneer het over matrassen met een bonellvering gaat. Zo hebben matrassen met een bonellvering ook enkele grote nadelen. Een eerste nadeel is dat de veren niet apart van elkaar kunnen bewegen. De veren van een matras met bonellvering zijn namelijk met elkaar verbonden via staaldraden. Sommige mensen beschrijven het slapen op een matras met bonellvering als slapen op een trampoline. Tot slot is de kans op kuilvorming bij een matras met bonellvering ook niet gering. Integendeel, net omdat de veren met elkaar verbonden zijn en niet los van elkaar bewegen kan je na een tijdje kuilen in de matras verwachten op drukpunten zoals waar je heup rust. Dit kan echter opgelost worden door de matras geregeld om te draaien.
Wat is een pocketvering matras?
Een matras met pocketvering is een matras waar - in tegenstelling tot een matras met bonellvering, de veren individueel verpakt zijn in zakjes (pockets) en dus ook los van elkaar kunnen bewegen. Dit wil zeggen dat enkel de veren waar druk op uitgeoefend wordt ingedrukt worden. Hierdoor wordt je lichaam beter ondersteunt en is de kans op kuilvorming ook heel wat kleiner.
Wat zijn de voordelen van een pocketveringmatras?
Een eerste voordeel aan een matras met pocketvering is dat de veren los van elkaar bewegen. Zoals hierboven reeds vermeld zorgt dit ervoor dat enkel de veren waarop druk wordt uitgeoefend ingedrukt zullen worden. Je lichaam wordt dan ook beter ondersteunt en je zal hierdoor dan ook over het algemeen heel wat meer comfort ondervinden. Daarnaast hebben matrassen met pocketvering ook een erg lange levensduur net omdat de veren los van elkaar bewegen. Wanneer je het budget hebt om in een hoogwaardige matras te investeren is het dan ook een goed idee om een matras met pocketvering aan te schaffen, net omdat je hier langer plezier van zal hebben. Ook voor mensen die vaak last hebben van rugpijn is een matras met pocketvering een goede keuze, net omdat de individuele veren heel wat meer ondersteuning bieden aan de onderrug.
Wat zijn de nadelen van een pocketveringmatras?
Een eerste nadeel aan een matras met pocketvering is dat de prijs erg hoog kan liggen. Toch is het aan te raden om te investeren in een goede, hoogwaardige en vooral comfortabele matras zodat je zeker kan zijn van een goede nachtrust. Daarbij is het ook vaak aan te raden om een toplaag te gebruiken op een pocketveringmatras gezien je bij bepaalde pocketveringmatrassen de individuele veren al wel eens door de matras heen kan voelen.
Wat is het verschil tussen bonellvering en pocketvering matrassen?
Het grootste verschil tussen matrassen met een bonellvering en matrassen met een pocketvering zijn de manier waarop de veren in de matras geplaatst zijn. Bij matrassen met een bonellvering zijn de veren met elkaar verbonden terwijl matrassen met een pocketvering veren bevatten die individueel verpakt zijn. Dit heeft een invloed op het comfort en de manier waarop de matras met jouw lichaam meebeweegt. Daarnaast is er ook een verschil in de levensduur van beide matrassen waar je bij een matras met bonellvering eerder kuilvorming zal tegenkomen dan bij een matras met pocketvorming. De enige remedie tegen kuilvorming is het aankopen van een nieuwe matras. Tot slot is er een een verschil tussen de prijs van een matras met bonellvering en een matras met pocketvering waar een matras met bonellvering relatief goedkoop is tegenover een matras met pocketvering.